Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia, afectată de ploi, ninsori şi inundaţii: riscul alunecărilor de teren şi al avalanşelor rămâne ridicat

Riscul alunecărilor de teren şi al avalanşelor rămâne ridicat în urma ploilor abundente şi ninsorilor care au afectat Italia, regiuni din Tirolul de Sud aflându-se la al doilea cel mai înalt nivel de risc, au precizat marţi autorităţile, potrivit DPA.

Nord-estul Italiei, precum şi Roma se aflau la cel mai înalt nivel de alertă, roşu, potrivit oficialilor din domeniul situaţiilor de urgenţă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan: ‘Premierul îl va alege președintele României din propunerile făcute de PNL. Am o poziție extrem de importantă în PNL’

Riscul ridicat a determinat închiderea mai multe drumuri şi a blocat trecători montane. Traficul feroviar a fost blocat în pasul Brenner după o alunecare de teren produsă în Bolzano. Cu toate acestea, tunelul a fost deschis traficului vehiculelor.

Mai la sud, ploile torenţiale au forţat brigăzile de pompieri să intervină în mii de misiuni. Inundaţiile au reprezentat o problemă încă din weekend când au provocat decesul a cel puţin două persoane. Ministrul de Interne a precizat că 430 de persoane au trebuit salvate din locuinţe.

Luca Zaia, preşedintele regiunii Veneto, a spus că valoarea pagubelor s-ar putea ridica la 500 de milioane de euro (606 milioane de dolari).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.