Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia anunță că va realiza 150.000 de teste serologice

roma italia

Italia a început de luni să efectueze 150.000 de teste serologice, care detectează dacă organismele persoanelor testate au produs anticorpi împotriva noului coronavirus, pentru a realiza o hartă a răspândirii virusului pe teritoriul naţional, relatează EFE.

Voluntari ai Crucii Roşii se vor ocupa de realizarea testelor, iar Lombardia înregistrează cel mai mare număr de cetăţeni contactaţi în acest proiect - cu 30.000 -, urmată de Veneto (13.000), Emilia Romagna (12.000), Campania, Lazzio şi Sicilia (11.000), Piemont (10.000) şi de restul regiunilor italiene care au înregistrat un număr mai mic de cazuri, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Semnal grav al unui fost șef SIE: Anumiți lideri politici s-au folosit de coronavirus pentru a-și consolida puterea

Eşantionarea realizată de Institutul de Statistică va împărţi populaţia în şase grupe de vârstă, pe regiuni şi în funcţie de activitatea profesională.

Cetăţenii aparţinând eşantionului selectat de Istat vor fi contactaţi de Crucea Roşie Italiană şi vor decide dacă vor să participe sau nu la teste.

Giuseppe Ippolito, directorul ştiinţific al Institutului de boli contagioase Spallanzani din Roma, a explicat că această eşantionare "va oferi o imagine reală a situaţiei" şi că "se estimează că rezultatele vor arăta că doar 5 % din populaţie este pozitivă la virus în Italia, în timp ce în Sicilia şi Sardinia rezultatul va fi de 2%".

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

"Acest lucru va fi util în scopuri epidemiologice, nu pentru viaţa persoanelor", a explicat el.

Testele serologice vor permite verificarea prezenţei şi a tipului de anticorpi ai unei persoane printr-o probă de sânge, prelevată printr-o înţepătură în deget, iar cei testaţi negativ vor fi reevaluaţi după 15 zile.

Potrivit lui Roberto Burioni, profesor de Microbiologie şi Virusologie de la Universitatea Vita-Salute asociată spitalului San Raffaele din Milano, "aceste teste serologice fiabile sunt esenţiale pentru a şti câte persoane au avut boala" şi în, al doilea rând, "să înţelegem dacă cei care s-au vindecat, chiar şi fără să fi avut simptome specifice, au devenit imuni la virus".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.