Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia anunță cel mai mare număr de decese de la Al Doilea Război Mondial: Peste 700.000 de morți, cea mai mare cifră de după 1944

Twitter
sicrie italia decese

Italia ar putea înregistra peste 700.000 de decese în 2020, cea mai mare cifră după 1944, a declarat marţi directorul institutului naţional de statistică ISTAT, Gian Carlo Blangiardo, relatează dpa.

"Anul acesta, din păcate, vom depăşi cu uşurinţă pragul de 700.000 de decese", a afirmat Gian Carlo Blangiardo pentru Agora, un program al televiziunii publice RAI, scrie agerpres.ro.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: ‘Ticăloși până la capăt!’

"Este o cifră îngrijorătoare", a adăugat el. "Ultima dată când am depăşit pragul de 700.000 de morţi a fost chiar la mijlocul celui de-Al Doilea Război Mondial", a mai spus el.

Italia a înregistrat o mortalitate neobişnuit de mare din cauza noului coronavirus. Numărul oficial de decese din cauza pandemiei de COVID-19 este mai mare de 65.000, cea mai ridicată mortalitate din Europa.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Vin Sărbătorile și cred că ar trebui să fim foarte atenți. Întâlnirile să fie la nivel restrâns’

Blangiardo a prezis şi o criză demografică accentuată, în condiţiile în care se aşteaptă ca numărul nou-născuţilor să scadă sub 400.000 în 2020, de la circa 420.000 în 2019.

În fiecare din ultimii şase ani, numărul nou-născuţilor a atins niveluri minime în Italia. Predicţia lui Blangiardo sugerează că Italia se va confrunta cu un al şaptelea record negativ consecutiv.

Citește și: Vestea mult așteptată! Când vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID

De asemenea, datele prezentate marţi de ISTAT demonstrează că populaţia Italiei este din ce în ce mai îmbătrânită şi mai puţin numeroasă, imigraţia nefiind suficientă pentru a compensa declinul demografic.

La sfârşitul anului 2019, Italia număra 59.641.488 de locuitori, cu circa 175.000 mai puţini decât la finele lui 2018 (minus 0,3%) şi cu numai 207.000 în plus faţă de 2011, când a avut loc ultimul recensământ important, indică ISTAT.

Citește și: Radu Tudor: S-ar putea ca varianta de avarie propusă de Marcel Ciolacu – Guvern PSD-PNL – să nu poată fi evitată

O altă constatare este aceea că Italia este una dintre ţările cu cea mai îmbătrânită populaţie: din 2011 vârsta medie a crescut cu doi ani, ajungând la 45. Persoanele de peste 45 de ani formează în prezent 53,5% din totalul locuitorilor, faţă de 48,1% în 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.