Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia anunţă redeschiderea ambasadei sale din capitala Libiei

sirte libia

Ministrul italian de Interne, Marco Minniti, a anunţat redeschiderea marţi a ambasadei Italiei din capitala libiană, închisă în 2015 la fel ca toate celelalte ambasade occidentale, din cauza violenţelor, transmite AFP. 

Ambasadorul italian va prezenta marţi scrisorile sale de acreditare şi îşi va prelua funcţia la Tripoli, a declarat Minniti, în cadrul unei conferinţe de presă cu ministrul libian al Afacerilor externe din guvernul de uniune naţională (GNA), Mohamad Taher Siala. 

Ministrul italian nu a dat detalii asupra dispozitivului de securitate care ar urma să fie configurat în jurul ambasadei. Tripoli a fost teatrul, în aceşti ultimi ani, al mai multor atacuri ce au vizat ambasadele şi diplomaţii. 

Într-un comunicat, ministerul italian de Externe şi-a exprimat satisfacţia pentru redeschiderea ambasadei, văzând în aceasta "un semnal foarte important de prietenie faţă de poporul libian (...) şi un semnal puternic de încredere în procesul de stabilizare a acestei ţări". 

Italia se confruntă în ultimii ani cu un aflux excepţional de zeci de mii de migranţi care profită de haosul din Libia pentru a încerca să traverseze Marea Mediterană. 

Într-un comunicat publicat la Roma, ministerul italian de Interne s-a referit la o "nouă fază de cooperare" cu Tripoli care trebuie să conducă la semnarea unui "memorandum de înţelegere" în domeniul luptei împotriva imigraţiei ilegale. 

Siala a indicat, la rândul său, că a convenit cu Minniti lansarea unor iniţiative mixte de luptă contra imigraţiei clandestine, precum şi a contrabandei cu petrol libian. 

Într-un interviu televizat, în weekend, ministra italiană a Apărării, Roberta Pinotti, a declarat: "În acord cu Libia, noi va trebui să susţinem garda de coastă şi marina acestei ţări pentru a efectua controale în apele libiene".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.