Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia aplică măsuri EXTREME: interzice inclusiv călătoriile în interiorul țării

ibtimes.com
italia oras

Italia a interzis duminică călătoriile în ţară, în încercarea de a încetini răspândirea coronavirusului, datele arătând că alte 651 de persoane au murit din cauza bolii, ridicând numărul total al victimelor la 5.476, relatează Reuters.

Citește și: OFICIAL - Cum arată declaraţia pe propria răspundere necesară celor care ies din case în timpul nopţii/ UPDATE: Model adeverința angajator

Primul ministru Giuseppe Conte a anunţat sâmbătă seara că va bloca toată activităţile de afaceri neesenţiale, după ce măsurile anterioare nu au reuşit să împiedice contagiunea, care a apărut în urmă cu o lună în nordul bogat al ţării, înainte de a avansa lent spre sud, informează News.ro.

Detaliile complete ale deciziei lui Conte nu au fost încă publicate oficial, însă, anticipând noua restricţie, ministerele de Interne şi Sănătate au spus că oamenii trebuie să rămână acolo unde se află, cu excepţia cazurilor urgente de afaceri sau de sănătate care îi obligă să se deplaseze în alte oraşe sau regiuni.

Italia a înregistrat mai multe decese decât oricare altă ţară din lume, în timp ce numărul cazurilor confirmate este pe locul al doilea după cel din China. Agenţia pentru Protecţia Civilă a anunţat duminică că numărul cazurilor a crescut cu 5.560, la 59.138.

Cu toate acestea, cele mai recente date au reprezentat o îmbunătăţire faţă de sâmbătă, când numărul morţilor a crescut cu 793, iar numărul cazurilor noi a urcat cu 6.557.

„Nu dorim să depăşim o tendinţă entuziastă sau să supraestimăm, dar în comparaţie cu ieri, există o uşoară scădere a cifrelor”, a declarat Franco Locatelli, şeful Consiliului de sănătate din Italia, care recomandă guvernului.

"Nu trebuie să reducem vigilenţa, trebuie să continuăm cu măsurile luate şi să respectăm instrucţiunile guvernului", a spus el într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.