Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia aprobă oferta de preluare lansată de Credit Agricole pentru Creval

Autorităţile de la Roma au dat undă verde ofertei de preluare lansată de Credit Agricole Italia pentru Credito Valtellinese (Creval), a anunţat subsidiara italiană a Credit Agricole SA, transmite Reuters.

În noiembrie, al doilea mare grup bancar francez, Credit Agricole SA, a anunţat că subsidiara sa italiană a lansat o ofertă de 737 milioane de euro (875 milioane de dolari) pentru achiziţionarea Creval, o tranzacţie în urma căreia îşi va extinde prezenţa în Lombardia, cea mai bogată regiune a ţării.

Credit Agricole Italia oferă 10,50 euro per titlu pentru a achiziţiona Creval. Oferta corespunde unei investiţii de 737 milioane de euro (893 milioane de dolari), se arată într-un comunicat al grupului bancar francez.

Oferta avea nevoie de aprobarea Guvernului de la Roma, care îşi rezervă dreptul de a bloca ofertele nesolicitate în industriile strategice, cum ar fi sectorul bancar, telecomunicaţiile şi sănătatea.

Autorităţile de la Roma au decis să nu-şi exercite dreptul de veto (golden power) în privinţa planificatei preluări a Creval, a informat, într-un comunicat, Credit Agricole Italia.

Acţiunile Creval se tranzacţionează peste preţul oferit de Credit Agricole, iar analiştii de la Kepler Cheuvreux se aşteaptă la majorarea ofertei până la 11,50 euro per titlu.

În acest moment capitalizarea de piaţă a Creval este evaluată la aproximativ 846 milioane de euro.

Consiliul de Administraţie al Credito Valtellinese (Creval) a anunţat luna trecută că va căuta să creeze valoare pentru acţionarii săi, analizând toate opţiunile strategice, în condiţiile în care banca italiană se pregăteşte să-şi prezinte punctul de vedere privind oferta de preluare lansată de Credit Agricole.

Referindu-se la comentariile consilierilor privind oferta, Creval a menţionat beneficii fiscale suplimentare de aproximativ 350 milioane de euro pe care le va obţine Credit Agricole Italia ca rezultat al potenţialei fuziuni.

Autorităţile de la Roma au aprobat recent măsuri pentru a stimula consolidarea în sistemul bancar, care permit creditorilor care fuzionează în 2021 să-şi reducă povara fiscală.

Totodată, Credit Agricole negociază fuziunea cu Banco BPM, a treia mare bancă din Italia, dar discuţiile stagnează, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Expansiunea Credit Agricole în Italia a început în 2007, odată cu achiziţionarea unor activele cheie: Cariparma, Friuladria şi unele filiale ale Banca Intesa. Expunerea sa la Italia a crescut după ce divizia sa Amundi a cumpărat în 2017 compania de gestionare a activelor Pioneer, de la UniCredit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.