Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia are vaccinul anti-COVID-19: Încep testele pe oameni

Twitter
italia

Italia a dat luni startul testelor pe voluntari umani a unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, alăturându-se astfel eforturilor globale de a dezvolta un răspuns pentru un virus care dă semne de revenire în Europa, transmite Reuters.

Institutul Lazzaro Spallanzani din Roma, un spital specializat în boli infecţioase, va desfăşura teste pe 90 de voluntari în săptămânile următoare, în speranţa că vaccinul va fi disponibil pentru publicul larg până în primăvara anului viitor, scrie agerpres.ro.

Citește și: Ludovic Orban îl face praf pe Alexandru Rafila: ‘Niciodată un guvern nu poate să impună aşa ceva’

Francesco Vaia, directorul spitalului Spallanzani, a declarat pentru Reuters că primul pacient va fi monitorizat timp de patru ore înainte de a i se permite să meargă acasă, unde va fi ţinut sub observaţie timp de 12 săptămâni.

"Vom vedea dacă vor apare efecte secundare şi dacă va produce anticorpi neutralizanţi", a declarat Francesco Vaia, adăugând că faza a doua a testelor se va desfăşura în ţări cu o mai mare rată a infectărilor, aşa cum sunt Mexic şi Brazilia. "Dacă vom reuşi să ne mişcăm rapid, vom avea primele vaccinuri pe piaţă primăvara viitoare", a adăugat el.

Citește și: Video O blondă a umilit un jandarm! L-a lovit și l-a scuipat, după ce a legitimat-o că nu purta mască în magazin

Potenţialul vaccin, denumit GRAd-COV2, a fost dezvoltat de compania ReiThera, cu baza la Roma. Primele teste ale vaccinului, realizate pe animale, au avut rezultate promiţătoare.

Vaccinuri potenţiale sunt testate în mai multe ţări, printre care India, Marea Britanie, Rusia şi China, pe măsură ce oamenii de ştiinţă se întrec să dezlege secretele unui virus care a apărut acum mai puţin de un an, conform Reuters.

Citește și: Avertisment dur! Doctor: ‘Vor fi și situații în care unii părinți își vor trimite copii la școală chiar cu febră’

"Inteligenţa şi cercetarea din ţara noastră se află în slujba provocării globale de a învinge COVID", a susţinut pe Facebook ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza, într-un mesaj care anunţa începutul testărilor pe oameni.

Italia, una dintre cele mai greu lovite ţări ale Europei, cu peste 35.000 de decese la o populaţie de peste 65 de milioane de locuitori, a înregistrat vârful epidemiei în perioada martie - aprilie, după care numărul infectărilor a scăzut, dar în prezent se înregistrează noi creşteri ale numărului de persoane testate pozitiv.

Citește și: Document. Un avocat face dovada: ‘Pacienții sunt puși să semneze, deși rezultatul testului nu există’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.