Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia confirmă: Gazprom ne-a oprit gazele. Tensiunile sunt în creștere în Europa

arcpublishing.com
Gazprom gaze

Grupul italian Eni a anunţat că în acest weekend nu va primi gazele comandate grupului rus Gazprom şi că situaţia va continua probabil şi luni, deşi cele două companii au spus că lucrează pentru a remedia situaţia, transmite Reuters.

Livrările de gaze ruseşti prin punctul de intrare Tarvisio vor fi la zero pentru 1 octombrie, a declarat sâmbătă Eni, cel mai mare importator de gaze ruseşti din Italia, într-un comunicat pe site-ul său, informează News.ro.

Grupul italian a adăugat ulterior că nu va primi niciunul dintre importurile solicitate pentru 2 octombrie şi că situaţia era de aşteptat să rămână aceeaşi până luni.

Rusia şi mai multe ţări europene, inclusiv Germania, sunt în conflict cu privire la furnizarea de gaze naturale din Rusia, de la invadarea Ucrainei de către armata rusă, în februarie.

Tensiunile au crescut în această săptămână, după ce scurgerile din conductele Nord Stream 1 şi 2, care leagă Rusia şi Germania, au aruncat tone de metan în Marea Baltică, în ceea ce ONU consideră că ar putea fi cea mai mare scurgere de gaze dăunătoare climei înregistrată vreodată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.