Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia crește țintele de deficit, datoria publică urcă la 156% din PIB în 2021

economie deficit declin

Italia se pregătește să își ridice ținta de deficit bugetar pentru acest an și pentru anul viitor, iar datoria publică ar putea urca la aproximativ 156% din PIB în 2021, din cauza crizei coronavirusului, au declarat vineri două surse guvernamentale pentru Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Trezoreria va ridica ținta pentru deficitul din 2020 la aproximativ 12,8% din produsul intern brut față de obiectivul stabilit în urmă cu o lună de 11,9%. Datoria din 2020 ar trebui să reprezinte 160% din PIB, în creștere față de estimarea anterioară, de 157,6%.

Citește și: EXCLUSIV Nicușor Dan, pe felie cu ‘Garda Veche’ a lui Ion Iliescu! A comandat 500.000 de broșuri de la firma unui fost deputat PDSR

Noile estimări, care urmează să fie stabilite pe măsură ce discuțiile continuă în coaliția de guvernământ, vor fi publicate săptămâna viitoare în Documentul economic și financiar al Trezoreriei (DEF), care formează cadrul bugetar pentru 2021.

DEF va viza un deficit de 7% din PIB anul viitor, comparativ cu o proiecție anterioară de 5,7% stabilită în aprilie, au spus sursele citate.

Italia a aprobat împrumuturi suplimentare de 100 de miliarde de euro în acest an, în efortul de a limita daunele făcute de COVID-19 asupra economiei sale, aflată acum în cea mai gravă recesiune de după cel de-al doilea război mondial.

DEF va prognoza o contracție de 9% a PIB-ului anul acesta, au spus sursele, față de -8% stabilit în aprilie.

Citește și: Video Romică Țociu și Cornel Palade o umilesc pe Clotilde Armand: Domne, n-o ajută fața, dar e talentată rău

PIB va crește cu 6% în 2021, guvernul așteptând ca o serie de măsuri finanțate de Fondul de redresare al Uniunii Europene să stimuleze producția economică.

Roma va primi aproximativ 209 miliarde de euro până în 2023 în împrumuturi ieftine și subvenții din Fond, concepute pentru a ajuta națiunile UE cele mai afectate de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.