Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia e în pragul HAOSULUI: Președintele inventează un nou tip de guvern, timp de câteva luni

steag.ro
steag italia

Preşedintele italian, Sergio Mattarella, a anunţat luni că va propune un guvern "neutru" pentru a conduce ţara până în decembrie, în lipsa unui acord între forţele politice asupra unei majorităţi parlamentare, transmite AFP.

Fără a preciza cine ar putea să preia şefia acestui guvern, Mattarella a chemat partidele să dea dovadă de "responsabilitate", susţinând soluţia propusă.

Citește și: S-a aflat adevărul care pune în dificultate MAI! Detalii incendiare despre polițista sexy promovată pe pagina Poliției Române cu ocazia vacanței de 1 Mai

În caz contrar, el va convoca noi alegeri "în toamnă sau în iulie", scrie agerpres.ro.

Exprimându-se în faţa presei la finalul unei ultime zile de consultări la mai bine de două luni de la alegerile din 4 martie, preşedintele italian a explicat că acest executiv ar avea ca sarcini să facă auzită din nou vocea Italiei pe scena internaţională şi să adopte bugetul pe 2019, înaintea unor noi alegeri la începutul anului viitor.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis apelează la Curtea Constituțională! Sesizare de neconstituționalitate .

Mişcarea Cinci Stele şi Liga şi-au reafirmat luni opoziţia la un guvern tehnic şi dorinţa lor de a reveni mai degrabă la urne în iulie.

Dar pentru Mattarella, notează AFP, un nou scrutin, în iulie, fără o reformă electorală, nu ar modifica deloc echilibrul de forţe, în timp ce un vot în octombrie ar ameninţa adoptarea bugetului şi, ca şi consecinţă, stabilitatea financiară a ţării.

Citește și: Mesaj tranșant al lui Liviu Dragnea! Guvernul Dăncilă nu va lua decizia cu care nu a fost de acord niciun guvern până acum

În caz de respingere a acestui guvern neutru, "această legislatură ar fi prima din istoria Republicii italiene care s-ar încheia chiar înainte de a începe", a subliniat preşedintele Mattarella.

El a adăugat că guvenul "neutru" ar urma să demisioneze imediat ce o majoritate politică s-ar contura în următoarele luni.

Citește și: Liviu Dragnea a confirmat! Ce sa va face ori în luna iunie, ori în luna iulie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.