Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia iese din BLOCAJUL POLITIC: Președintele a acordat mandatul de premier unui profesor

sergio mattarella

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, i-a acordat oficial miercuri mandatul de premier lui Giuseppe Conte, nominalizat ca şef al guvernului de coaliţia formată din partidul Lega, de extremă dreaptă, şi Mişcarea 5 Stele (M5S), informează agenţiile de presă internaţionale.

Conte urmează să prezinte lista cabinetului, care trebuie de asemenea aprobată de şeful statului înainte de învestitura noului guvern. Primirea sa la preşedintele Mattarella a durat mai bine de o oră şi jumătate. Votul în parlament va avea loc probabil săptămâna viitoare, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV! Jocul lui Coldea cu Liviu Dragnea. Rolul lui Kovesi – dezvăluiri care aruncă în aer scena politică! Bomba cu ceas aruncată de Cozmin Gușă

Viitorul prim-ministru este un profesor de drept din Florenţa, în vârstă de 54 de ani. El nu a fost ales în nicio funcţie publică şi nu are experienţă politică şi de conducere. În prima declaraţie făcută presei după numirea de către preşedinte, el a promis că va fi "avocatul apărării" pentru toţi italienii şi a susţinut că este "conştient de nevoia de a confirma locul Italiei în Europa şi în lume".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.