Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia îndemnă la o poziție europeană împotriva Rusiei: O strategie clară, necontradictorie şi poate construită împreună ca o coaliţie

UE rusia

Europa ar trebui să evite ”declaraţiile măreţe” şi contradictorii, şi să aibă mai degrabă o strategie clară şi unificată împotriva Rusiei în ceea ce priveşte războiul său din Ucraina, a declarat ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, adăugând că Roma nu va trimite niciodată trupe în zona de conflict, transmite Reuters, potrivit news.ro.

"Occidentul ar trebui să evite declaraţiile măreţe - cum ar fi trimiterea NATO în Ucraina, încercând să arate mai bine. Sau să evite să se împartă în întâlniri de doui sau trei, când suntem 27 membri în Europa", a declarat Guido Crosetto pentru cotidianul la Repubblica, sâmbătă, în un interviu, referitor la statele membre ale Uniunii Europene.

Pentru a contracara Rusia, ”un monolit”, Crosetto a spus că Europa are nevoie de ”o strategie clară, necontradictorie şi poate construită împreună ca o coaliţie”.

Italia s-a angajat să furnizeze Kievului, până în 2024, materialele şi echipamentele, inclusiv armele de care Ucraina are nevoie pentru efortul său de război împotriva Rusiei.

De asemenea, a semnat în februarie un pact de apărare pe 10 ani, pentru a sprijini Ucraina, deşi detaliile acestui acord nu au fost publicate.

Crosetto a criticat o întâlnire între Germania, Franţa şi Polonia care a avut loc vineri, spunând că este ”nepractic” să se divizeze coaliţia europeană care sprijină Ucraina.

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat după acea întâlnire că susţinătorii Ucrainei vor folosi profiturile extraordinare din activele ruseşti îngheţate pentru a finanţa achiziţiile de arme pentru Kiev.

Deşi Kievul are nevoie de mai multă muniţie, Crosetto a spus că astfel de decizii trebuie luate la reuniunile la nivelul UE şi NATO.

La fel ca Crosetto, ministrul de Externe Antonio Tajani a exclus sâmbătă, într-un interviu separat pentru Corriere della Sera, că trupele italiene vor fi trimise vreodată în Ucraina şi a spus că ”obiectivul nostru este să ajungem la pace, nu lărgirea războiului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.