Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia la un pas de alegeri anticipate. Disensiunile dintre Ligă și M5S sunt mari. Matteo Salvini se simte pe cai mari și pune presiune pentru un nou scrutin

StudentVille
italia alegeri

Vicepremierul italian Matteo Salvini, liderul formațiunii populiste Liga, afirmă că disputele dintre membrii coaliției guvernamentale de la Roma nu pot fi aplanate și cere convocarea de alegeri anticipate, informează site-ul postului BBC News preluat de mediafax.

Liderul Ligii a declarat că o tentativă eșuată a formațiunii antisistem Mișcarea Cinci Stele (M5S) de a împiedica proiectul unei linii feroviare de mare viteză între Torino şi Lyon a arătat că nu mai este posibilă colaborarea celor două formațiuni, care guvernează împreună din mai 2018.

Vicepremierul Luigi Di Maio, liderul formațiunii Mișcarea Cinci Stele (M5S), a declarat că nu se teme de posibilitatea convocării de alegeri anticipate.

Sondajele de opinie indică un avans considerabil al Ligii, în special ca urmare a poziției sale antiimigrație. La alegerile de anul trecut, M5S a obținut de două ori mai multe voturi decât formațiunea populistă condusă de Salvini, însă sondajele de opinie sugerează o inversare a popularității celor două partide.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.