Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia le întoarce spatele migranţilor: Ce probleme au autorităţile de la Roma

italia

Guvernul italian depune eforturi pentru a asigura cel puţin 1.500 de locuri în Centrele de Identificare şi Expulzare (CIE) a imigranţilor ilegali, dar întâmpină dificultăţi din cauza numărului foarte mare al migranţilor, care în plus devastează aceste tabere, a declarat marţi un responsabil al executivului de la Roma, citat de AFP. 'Ne-am angajat faţă de Europa să menţinem 1.500 de locuri în CIE şi respectăm' această promisiune, iar până la sfârşitul lunii mai va fi lansată o licitaţie pentru construirea unor tabere cu încă 5.000 de locuri, a afirmat în faţa unei comisii parlamentare şeful departamentului pentru imigraţie din Ministerul italian de Interne, Mario Morcone. 'Este adevărat că locurile sunt puţine, mai ales pentru că aceste structuri sunt constant devastate; cei care ajung acolo sunt cei mai răi (...) Noi le reconstruim, iar ei le incendiază. Este ca un circ cu cuşti pentru lei', a explicat responsabilul italian, conform Agerpres.

 

El a menţionat de asemenea că numărul imigranţilor ilegali înregistrează o creştere exponenţială în Italia, iar guvernul de la Roma are posibilităţi limitate de a-i expulza pe cei care nu îndeplinesc condiţiile pentru a primi azil, principala problemă fiind lipsa de cooperare din partea ţărilor de origine ale acestora, state din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia.

 

Reprezentantul Ministerului italian de Interne a precizat că în Italia au debarcat de la începutul acestui an circa 31.000 de migranţi, majoritatea africani, număr cu 13% mai mic faţă de cel din perioada similară a anului trecut. Dar evoluţia pentru perioada următoare este imprevizibilă, principalul factor fiind evoluţiile din Libia, ţară marcată în continuare de haos politic şi militar şi de unde migranţii proveniţi din ţările Africii sub-sahariene se îmbarcă pentru a ajunge în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.