Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia: Parlamentarii condamnaţi vor fi privaţi de pensie

Italia senat

Parlamentul italian a decis joi să suprime pensiile pentru aleşii condamnaţi pentru crime grave sau care au adus atingere imaginii instituţiei. Măsura va intra în vigoare în următoarele două luni, informează AFP. 

"Acesta este un puternic semnal de moralizare" a politicii, a comentat, pe Twitter, Laura Boldrini, preşedinta Camerei Deputaţilor. 

Preşedinţii celor două camere ale parlamentului italian, Laura Boldrini şi Pietro Grasso, sunt cei care au elaborat această propunere, menită să suprime pensiile pentru foştii parlamentari condamnaţi la pedepse mai mari de doi ani de închisoare, pentru asociere cu mafia, terorism sau pentru atingere adusă administraţiei publice. 

Chiar dacă toţi responsabilii politici s-au pronunţat în favoarea unei asemenea măsuri, unii o consideră insuficientă şi cer pur şi simplu anularea sistemului de pensii speciale pentru aleşi. 

Alţii estimează că măsura ar fi trebuit să facă obiectul unei veritabile legi, nu să ţină de o decizie internă a parlamentului. 

Spre deosebire de pensiile altor cetăţeni italieni, "rentele" aleşilor nu sunt acordate de sistemul de securitate socială, ci de parlament. Aceste pensii speciale nu suportă comparaţie cu modestele cotizaţii plătite de aleşi în timpul mandatului lor.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.