Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia prelungeşte măsurile de combatere a răspândirii noului coronavirus până pe 7 octombrie

Twitter
italia

Consiliul de Miniştri din Italia a aprobat luni un nou decret care prelungeşte până pe 7 octombrie măsurile adoptate pentru a limita extinderea maladiei COVID-19, precum folosirea măştilor de protecţie în spaţiile închise şi restricţiile care îi vizează pe turiştii veniţi din alte ţări, relatează EFE.

Decretul prevede menţinerea închisă a discotecilor, iar publicul nu este autorizat la marile evenimente sau pe stadioane, de exemplu la meciurile de fotbal, potrivit ministrului sănătăţii, Roberto Speranza, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Documentul include şi o excepţie pentru a permite reunirea cuplurilor separate de măsurile de interdicţie care priveau sosirile în Italia ale turiştilor care au călătorit în alte ţări.

Noul decret generează efecte începând de marţi şi va rămâne în vigoare până pe 7 octombrie. Având în vedere că decretul nu poate avea o valabilitate mai mare de o lună, executivul italian va trebui să decidă din nou dacă regulile de combatere a răspândirii noului coronavirus vor fi extinse sau revizuite.

Decretul menţine regulile de securitate aplicate până acum privind obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice închise, precum magazine, restaurante şi transportul public.

Citește și: Nelu Tătaru: 'Urmează o lună grea. De la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă'

Documentul prevede, de asemenea, obligativitatea purtării măştilor şi în aer liber între orele 18:00 şi 06:00, o dispoziţie care a fost introdusă pe 15 august, alături de alte măsuri precum închiderea localurilor de noapte şi a discotecilor.

Majoritatea restricţiilor de călătorie rămân în vigoare, precum obligativitatea de a realiza un test de coronavirus pentru cei care se întorc în Italia din călătorii efectuate în Spania, Malta, Grecia şi Croaţia. Aceste persoane pot să prezinte un test efectuat cu 72 de ore înainte în ţările de destinaţie.

Sunt menţinute, de asemenea, obligativitatea intrării în carantină pentru persoanele care vin din Româna şi Bulgaria şi interdicţia aplicată vizitatorilor veniţi din 17 ţări - Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herţegovina, Columbia, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Serbia, Muntenegru şi Kosovo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.