Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia se confruntă cu indundaţii, după mai multe săptămâni în care incendiile de vegetaţie au devastat zone din sudul ei

basilica.ro
flacari incendiu

După mai multe săptămâni în care incendiile de vegetaţie au devastat zone din sudul ei, Italia se confruntă în prezent cu ploi abundente, indundaţii, torente de noroi şi alunecări de teren în unele dintre regiunile sale nordice, informează joi DPA.

În Tirolul de Sud, ploile abundente au făcut râurile să iasă din matcă, iar mai multe drumuri au fost închise din cauza unor alunecări de pământ. Râul Isarco a ieşit din matcă în oraşul Klausen, iar poliţiştii i-au îndemnat pe rezidenţi să îşi mute automobilele parcate în parcări subterane şi să se pregătească de inundaţii.

În Lombardia, localnicii se confruntă cu creşterea nivelurilor râurilor şi cu torente de noroi, inclusiv de-a lungul malurilor Lacului Como, care s-a revărsat pentru o scurtă perioadă, inundând străzile oraşului care îi poartă numele, scrie Agerpres.ro.

În regiunea Lacului Garda, torente de noroi s-au abătut asupra unui hotel din oraşul Limone sul Garda, iar aproximativ 100 de turişti au trebuit să fie evacuaţi în noaptea de miercuri spre joi, potrivit agenţiei de presă ANSA.

Serviciul de pompieri din Italia a trimis peste 1.000 de angajaţi în zonele afectate, potrivit Protecţiei Civile, iar întreaga ţară este vizată de o alertă de urgenţă de gradul II, al doilea ca intensitate pe o scală cu patru niveluri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.