Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia semnează cu Libia un acord privind gazele naturale în valoare de 8 miliarde de dolari

routex.com
eni gaze

Italia a semnat un acord cu Libia privind gazele naturale în valoare de 8 miliarde de dolari, în timpul unei vizite a premierului italian Georgia Meloni pentru discuții privind energia și migrația, scrie news.am.

Acordul a fost semnat de National Oil Corporation din Libia și de compania italiană Eni. Cele două companii au declarat că vor investi 8 miliarde de dolari în dezvoltarea gazelor, precum și în energie solară și carbon, potrivit Reuters.

Potrivit Associated Press, acordul privind gazele naturale dintre cele două țări este cea mai mare investiție unică în sectorul energetic din Libia din ultimele două decenii.

Directorul general al Eni, Claudio Descalzi, a susținut cu tărie apelul Europei către Africa pentru a-și satisface nevoile energetice.

La începutul acestei săptămâni, Meloni a vizitat Algeria, principalul furnizor de gaze al Italiei, unde Eni și Sonatrach, compania energetică de stat algeriană, au semnat un nou acord de cooperare menit să consolideze securitatea energetică și să intensifice eforturile de reducere a emisiilor de carbon.

Algeria a devenit unul dintre principalii parteneri strategici ai Italiei anul trecut, după ce a înlocuit Rusia ca fiind cel mai mare furnizor de energie al țării europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.