Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia va investi în cea de-a doua etapă a programului de producție a avioanelor militare F-35

Defence Blog
avion a-50

Ministrul italian de Apărare, Lorenzo Guerini, a informat joi că Guvernul de la Roma va continua programul de investiție pentru avioanele militare F-35, în contextul incertitudinii generate de mesajele contradictorii transmise de autorități privind producția aeronavelor, relatează agenția Reuters.

„Dat fiind faptul că Guvernul vrea să lucreze asupra invesțiilor făcute până în acest moment și să se bucure de oportunitățile oferite de program, am decis să dăm undă verde fazei a doua”, a declarat Guerini în cadrul unei audieri parlamentare.

Citește și: Primul semnal european al lui Marcel Ciolacu: garanțiile oferite de noul șef PSD și solicitările pentru Comisia Europeană

Luigi Di Maio, liderul partidului de coaliție Mișcarea 5 Stele, a transmis în urmă cu un an că investirea în producția de avioane militare F-35 nu este o prioritate a statului italian și, prin urmare, programul nu va fi reluat în 2019.

Pentagonul a anunțat în octombrie detaliile privind prețul convenit cu Lockheed Martin, care ar putea duce la scăderea costurilor pentru avioanele militare F-35 în următorii trei ani, ceea ce ar putea încuraja achiziționarea lor și de către alte state. Avioanele militare F-35 reprezintă aproximativ 25% din cifra de afaceri anuală a companiei Lockheed Martin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.