Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia vaccinează pe toată lumea de la 12 ani în sus

Toţi rezidenţii italieni cu vârste de peste 16 ani vor putea să se vaccineze împotriva noului coronavirus începând din data de 3 iunie, a anunţat vineri comisarul guvernamental pentru combaterea pandemiei de COVID-19, Francesco Paolo Figliuolo, care a dezvăluit că Italia se pregăteşte totodată să îşi extindă campania de vaccinare şi pentru adolescenţii din grupa de vârstă 12-15 ani, informează Reuters.

Prim-ministrul italian Mario Draghi a îndemnat până acum autorităţile sanitare regionale să acorde prioritate la vaccinare pentru persoanele vârstnice, întrucât acestea sunt deosebit de vulnerabile în faţa maladiei COVID-19, scrie Agerpres.ro.

"Începând din 3 iunie, toate regiunile italiene vor putea să deschidă vaccinarea pentru toate grupele de vârstă eligibile (peste 16 ani)", a declarat comisarul italian Francesco Paolo Figliuolo.

Aproximativ 11,2 milioane de italieni, reprezentând 19% din populaţia ţării, au fost vaccinaţi cu schemă completă până vineri, în timp ce peste 20 de milioane de rezidenţi au primit prima doză a unor vaccinuri anti-COVID-19.

Italia a raportat până în prezent peste 125.000 de decese asociate noului coronavirus şi ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai grave bilanţuri naţionale din Europa, după cel al Marii Britanii.

În contextul în care tot mai multe doze încep să sosească în Italia de la diverşi producători de vaccinuri, Guvernul de la Roma doreşte să accelereze campania naţională de inoculare şi şi-a fixat obiectivul de a vaccina întreaga populaţie adultă a ţării până în luna septembrie.

Francesco Paolo Figliuolo a spus că programul de vaccinare ar putea fi deschis în curând şi pentru cei aproximativ 2,3 milioane de italieni cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, dacă Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi autorităţile de reglementare medicală din Italia îşi vor da acordul în această privinţă.

Specialiştii din domeniul medical se aşteaptă ca EMA să aprobe în cursul zilei de vineri utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii din grupa de vârstă 12-15 ani.

"Suntem pregătiţi să îi vaccinăm şi pe ei", a mai spus comisarul Figliuolo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.