Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia vrea să găzduiască ediţia 2028 sau 2032 a EURO: Pasul decisiv pentru EURO 2028 este luna martie

http://www.dailymail.co.uk/
fotbal italia germania

Italia va înainta o propunere Federaţiei europene de fotbal (UEFA) de a organiza ediţia 2028 sau 2032 a Campionatului European (EURO), a anunţat miercuri preşedintele federaţiei italiene (FIGC), Gabriele Gravina, citat de Reuters.

Italia a plănuit iniţial să candideze pentru EURO 2028 sau Cupa Mondială din 2030, dar un proiect mai mic, continental, este mai atrăgător pentru o ţară care va avea ocazia să-şi modernizeze stadioanele, conform Agerpres.

''Pasul decisiv pentru EURO 2028 este luna martie şi noi ne vom prezenta candidatura în faţa Comitetului Executiv al UEFA, care este deschis de asemenea şi pentru ediţia 2032. Vom evalua una din cele două opţiuni. O vom face într-o manieră serioasă, pentru că există o mare dorinţă de reînnoire a infrastructurii, de exemplu în Florenţa, Cagliari, Bari şi Bologna'', a declarat Gravina într-o conferinţă de presă.

Unele stadioane italiene nu au mai fost renovate de la Cupa Mondială din 1990, ultimul turneu final major găzduit de Italia.

La Florenţa, preşedintele clubului Fiorentina, Rocco Commisso, şi-a manifestat în mai multe rânduri frustrarea în media pentru că politicienii nu îi permit să investească în construcţia unui nou stadion sau modernizarea celui actual, Artemio Franchi.

Pentru EURO 2028 a fost deja confirmată candidatura comună a Regatului Unit (federaţiile din Anglia, Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor) şi a Irlandei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.