Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italian Design Day - pe 8 şi 9 martie, la Bucureşti

Alessandro Design
Alessandro Design

A şaptea ediţie a Italian Design Day va avea loc la Bucureşti, pe 8 şi 9 martie, iar tema evenimentului este "Calitatea care luminează", informează Ambasada Italiei în România.

Ambasadorul Designului Italian în România va fi Ingrid Maria Paoletti, profesor la Politehnica din Milano. Domeniile sale de cercetare se referă la proiectarea tehnologică pentru arhitectură, cu accent pe noi procese şi produse pentru mediul construit şi în special pentru regenerarea mediului în sectorul construcţiilor. În 2018 a fondat şi de atunci coordonează grupul de cercetare PoliMi "Material Balance" "care îşi propune să reechilibreze relaţia cu mediul construit printr-o abordare responsabilă a modului în care trăim, locuim, proiectăm şi construim" şi a cărui viziune este "axată pe un echilibru reînnoit între habitatul nostru şi natură, departe de o abordare bazată pe consum".

Ea va participa, pe 8 martie, la Palatul Primăverii, la panelul "Construcţie şi reconstrucţie: tehnologii şi materiale inovatoare", Pe 9 martie, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" va găzdui un masterclass susţinut de Ingrid Maria Paoletti intitulat "Materializing Light".

"Instituţiile italiene din România doresc acum să aprofundeze cu experţii români, începând cu protagoniştii Romanian Design Week, înclinaţia extraordinară a designului italian de a pune creativitatea, pasiunea şi inovaţia în slujba nevoilor de sustenabilitate, regenerare şi reînnoire", afirmă ambasadorul Italiei la Bucureşti, Alfredo Durante Mangoni.

Scopul Italian Design Day este de "a prezenta în străinătate excelenţa designului italian sub toate formele sale şi în legătură cu Salonul de Mobilă de la Milano, eveniment de importanţă globală în sectorul respectiv, a cărui a 61-a ediţie va avea loc în perioada 18-23 aprilie", mai spun reprezentanţii ambasadei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.