Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italianul Ahmed Abdelwahed, suspendat patru ani şi deposedat de medalia cucerită la Campionatele Europene

www.satuharapan.com
dopaj, doping

Atletul italian Ahmed Abdelwahed a fost suspendat timp de patru ani şi deposedat de medalia de argint cucerită la Campionatele Europene din 2022 în proba de 3.000 m obstacole, pentru o încălcare a regulilor antidoping, a anunţat joi Unitatea pentru integritatea atletismului (AIU), citată de Reuters.

Abdelwahed a urcat pe treapta a doua a podiumului la Europenele desfăşurate anul trecut la Munchen, dar proba de urină pe care a furnizat-o a relevat prezenţa melodoniumului, o substanţă aflată pe lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA).

Sportivul în vârstă de 27 de ani a fost suspendat provizoriu în septembrie anul trecut şi, deşi a declarat că nu a utilizat niciodată meldonium în mod intenţionat, AIU l-a suspendat după ce eşantionul B a confirmat prezenţa substanţei respective.

"Toate rezultatele atletului obţinute la Campionatele Europene din 2022 şi începând cu 19 august 2022 vor fi descalificate, cu toate consecinţele rezultate, inclusiv pierderea oricăror titluri, premii, medalii, puncte şi bani pentru participare", a precizat AIU în decizia sa.

Unitatea pentru integritatea atletismului a adăugat că Abdelwahed poate contesta decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în termen de 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.