Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italianul Matteo Trentin a propus organizarea unui singur tur major, în loc de Giro, Vuelta şi Tour

ciclism

Ciclistul italian Matteo Trentin (CCC), campion european de şosea în 2018, a propus marţi organizarea unui singur tur major în 2020, în locul Turului Italiei, Turului Franţei şi Turului Spaniei, din cauza dificultăţilor cauzate de pandemia de coronavirus, relatează EFE.

''De ce să nu organizăm un singur tur major în acest an? Să înceapă la Roma, să treacă prin Madrid şi să se termine la Paris. Ar fi cel mai bine şi un mod minunat de a uni oamenii cu o mare cursă ciclistă după aceste momente oribile. Ca să fiu mai clar, turul ar avea o durată normală de 21 etape, şapte în Italia, şapte în Spania şi şapte în Franţa, cu două zile de pauză. Şi cel mai important este că ar fi un singur eveniment. Pentru a începe din nou împreună. Iar în 2021, vom reveni la sezonul normal'', a scris Trentin pe contul său de Twitter, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Radu Tudor recționează după declarațiile președintelui: Bunicii noştri au stat în tranșee ani de zile

Pandemia de coronavirus a forţat Uniunea Internaţională de Ciclism să întrerupă competiţiile sportive, să anuleze clasicele de primăvară şi să amâne Turul Italiei.

Primul tur major al anului era programat iniţial între 9 şi 31 mai în Italia, ţara cea mai afectată de virusul Covid-19, care a cauzat peste 63.000 cazuri pozitive şi peste 6.000 decese.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap tot calendarul sportiv din 2020, provocând amânarea EURO 2020 şi a JO 2020 de la Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.