Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italienii au făcut prăpăd cu rachetele Vega: au distrus sateliții din Europa

rachetele Vega

Rachetele italiene Vega au fost oprite la sol, iar o anchetă este în curs de desfășurare după ce ultimul model a eșuat la a doua sa misiune, distrugând doi sateliți de imagistică terestră și complicând și mai mult accesul Europei la spațiu, pe lângă războiul din Ucraina, scrie Reuters.

Firma de lansare Arianespace a declarat miercuri că o "anomalie serioasă" a avut loc la două minute și 27 de secunde după ce racheta Vega C modernizată a decolat din Guyana Franceză, zădărnicind eforturile de a adăuga doi sateliți la constelația Pleiades Neo operată de Airbus, informează Mediafax.

"Din păcate, putem spune că misiunea este pierdută și vreau să îmi cer scuze profund", a declarat directorul executiv al Arianespace, Stephane Israel, la o transmisiune video a lansării, monitorizată prin intermediul space.com.

Un purtător de cuvânt al Arianespace a declarat că atât Vega C, cât și predecesorul său Vega au fost oprite la sol în așteptarea concluziilor unei comisii de investigație coprezidată de oficiali tehnici de la Agenția Spațială Europeană și de la Arianespace.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.