Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italienii iau veștile bune cu prudență: 'Nu trebuie să ne facem iluzii de la o mică scădere'

Outbrak News Tuday
carantina italia coronavirus

Autorităţile sanitare italiene au îndemnat marţi la prudenţă în interpretarea scăderii numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus şi de decese în Peninsulă, îndemnând populaţia să respecte foarte strict măsurile de securitate, transmite AFP, scrie Agerpres.

'Nu trebuie să ne facem iluzii plecând de la o mică scădere', a declarat preşedintele Institutului Superior de Sănătate (ISS), Silvio Brusaferro, la postul Rai Radio2.

Bilanţul oficial anunţat luni seară a indicat o scădere a cazurilor noi, de la 6.557 consemnate sâmbătă la 4.789. Şi numărul deceselor a coborât uşor în 24 de ore, ajungând la 601 luni seară şi la un total de 6.077 de la începutul epidemiei

'Trebuie să examinăm datele cu mare atenţie, să le analizăm pe plan epidemiologic. Trebuie să mai aşteptăm câteva zile pentru a înţelege care este tendinţa, trăim o săptămână foarte importantă', a explicat Brusaferro.

El le-a cerut italienilor să respecte regulile de securitate pentru a împiedica noi contaminări: 'Să ne străduim să urmăm toate comportamentele corecte. Un comportament greşit astăzi va avea consecinţe în următoarele două săptămâni', a avertizat el.

'Capacitatea noastră de a fi riguroşi în respectarea regulilor va influenţa cu certitudine evoluţiile curbelor (de contagiune) în toate regiunile', a subliniat responsabilul ISS.

Marea majoritate a italienilor par să accepte şi să respecte măsurile restrictive, aşa cum o arată străzile pustii din marile oraşe precum Milano, Florenţa, Roma sau Napoli, unde au dispărut mulţimile observate în urmă cu două săptămâni în parcuri sau pe plaje.

Conform unui sondaj publicat în weekendul trecut de cotidianul La Repubblica, 94% dintre cei intervievaţi au apreciat drept 'pozitive' sau 'foarte pozitive' măsurile adoptate de guvern. Printre acestea se numără închiderea şcolilor, încetarea activităţilor comerciale şi limitarea circulaţiei persoanelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.