Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italienii trăiesc cu teama replicilor seismice: Sinistraţii aşteaptă să fie mutaţi

www.twitter.com
cutremur Norcia Italia

Mii de persoane sinistrate în urma seismului cu magnitudinea de 6,5 grade produs duminică în centrul Italiei se află în continuare în adăposturi improvizate aşteptând să fie mutate, în timp ce operaţiunile de îndepărtare a dărâmăturilor se desfăşoară neîntrerupt în localităţile afectate, consemnează marţi agenţia EFE. În acest timp continuă şi replicile seismice, numărul lor depăşind până la ora actuală cifra de 1.100. Potrivit Protecţiei Civile italiene, peste 15.000 de persoane s-au adăpostit în tabere şi centre amplasate în zone considerate sigure. Dar se estimează că numărul total al celor care şi-au abandonat locuinţele în regiunile Umbria şi Marche, cele mai grav afectate, este circa 100.000.

Principala problemă în prezent este starea permanentă de teamă a populaţiei din cauza replicilor seismice care nu se mai termină, declară agenţiei EFE purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii italiene, Tommaso Della Longa. În zilele anterioare seismului din 30 octombrie, cel mai mare înregistrat în Italia în ultimii 36 de ani, centrul Italiei a fost afectat de alte seisme cu o magnitudine mai redusă, dar şi acestea au provocat pagube materiale, mai ales în localităţile Norcia, Cascia, Ussita, Castelsantangelo sul Nera, Preci, Camerino şi Visso. Noi pagube s-au înregistrat şi în oraşe precum Amatrice, Arquata del Tronto sau Accumoli, care au fost deja sever afectate de cutremurul din 24 august, în urma căruia 297 de persoane şi-au pierdut viaţa. Deşi mai puternic decât cel din august, seismul de duminică nu s-a soldat cu morţi, însă există circa 20 de răniţi.

Pe lângă pagubele provocate clădirilor, în unele zone şi infrastructura rutieră a fost afectată. Între timp, continuă şi operaţiunile de înlăturare a dărâmăturilor, dar cei angrenaţi în această activitate sunt supuşi unui mare risc, întrucât în eventualitatea unor replici seismice mai puternice există riscul prăbuşirii clădirilor deja şubrezite, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.