Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italienii vor apela la pătura suplimenară: Temperatura din locuințe va fi redusă pe timpul iernii

calorifer

Italia intenționează să reducă temperatura în locuințe și companii, în timpul iernii, pentru a reduce cantitatea de gaz pe care o utilizează și pentru a diminua riscurile legate de oprirea totală a fluxurilor de gaz rusesc, scrie Reuters. Italia importa aproximativ 40% din gazele consumate din Rusia înainte de începerea conflictului din Ucraina, dar a acționat rapid pentru a căuta surse alternative de aprovizionare și pentru a-și reduce dependența de Moscova, scrie Mediafax.

Conform unui plan guvernamental anunțat marți, temperatura în blocurile de apartamente și în alte clădiri publice va fi reglementată la 19 grade Celsius, cu un grad Celsius mai puțin decât până acum. În spațiile industriale temperatura va fi stabilită la 17C. De asemenea, încălzirea va fi pornită cu o oră mai puțin în fiecare zi. Roma este, de asemenea, în discuții cu lobby-ul industrial Confindustria pentru a conveni o reducere suplimentară a consumului de gaz pe bază voluntară, a adăugat acesta.

Italia speră ca aceste restricții să reducă consumul de gaze cu 3,2 miliarde de metri cubi în perioada august-martie și își propune să reducă încă 2,1 miliarde de metri cubi prin utilizarea de combustibili alternativi pentru a genera electricitate. Acest lucru ar putea fi completat de alte măsuri care să încurajeze utilizatorii individuali și întreprinderile să reducă consumul, ceea ce înseamnă că cererea totală ar putea scădea cu 15%, în conformitate cu planurile mai largi ale Uniunii Europene. Italia și-a umplut depozitele de gaze la 83% din capacitate de la începutul lunii septembrie, se mai arată în document, pentru a se aproviziona înainte de lunile mai reci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.