Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ITM Prahova a suspendat activitatea a trei firme, după ce s-a constatat că angajaţii au consumat alimente şi băuturi în spaţii închise

itm

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Prahova a suspendat activitatea a trei firme după ce, în urma unor controale, inspectorii de muncă au constatat că angajaţii au consumat alimente şi băuturi, inclusiv alcoolice, la locul de muncă, în spaţii închise. Controalele ITM au loc în contextul în care la tot mai mulţi angajatori din Prahova care şi-au testat angajaţii la cerere s-au depistat focare de coronavirus.

Controalele ITM au avut loc în cursul săptămânii trecute, în perioada 20-24 iulie, şi au vizat zeci de angajatori din tot judeţul Prahova, potrivit news.ro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 97: S-a deschis cel mai mare bordel politic, la Capitală

„În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 57 controale în urma cărora s-au aplicat 133 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 48.000 lei. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus suspendarea activităţii unui număr de trei angajatori, deoarece permiteau consumul produselor alimentare şi al băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţii închise, contrar prevederilor legale în vigoare care stabilesc măsuri de prevenire şi control ale infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2”, anunţă insituţia într-un comunicat dat publicităţii marţi.

De asemenea, între 24 şi 26 iulie Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a făcut 60 de controale, după ora 14:00, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Cele mai multe dintre verificări s-au derulat pe timpul nopţii, la angajatori care desfăşoară activitate în spaţii aglomerate, destinate publicului, respectiv restaurante, terase, cluburi, centre comerciale, piscine şi săli de jocuri.

„În această perioadă este esenţial ca fiecare dintre noi, fie că suntem simple persoane fizice, fie că acţionăm în calitate de reprezentanţi ai unor agenţi economici, autorităţi sau instituţii publice, să respectăm măsurile de protecţie şi de prevenire a infectării cu COVID – 19. Drept urmare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare, va fi o prezenţă constantă în comunitate şi nu va ezita să sancţioneze abaterile de la normele în vigoare” transmite ITM.

Citește și: Florin Cîțu, măsuri drastice împotriva baronilor și bugetarilor: 'Vor fi controale la sânge la modul în care banul public este folosit'

Controalele în domeniul muncii au loc în condiţiile în care, în ultima perioadă, tot mai mulţi angajatori din judeţul Prahova au făcut testări în masă ale angajaţilor şi au constatat focare de COVID-19.

Cele mai noi astfel de focare au fost constatate luni la două societăţi comerciale de pe raza judeţului. ”La una dintre ele, 36 de angajaţi au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2, iar la alta 25. În ambele cazuri s-a dispus testarea întregului personal angajat, reorganizarea activităţii şi realizarea dezinfecţiei generale” a informat Prefectura Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.