Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ITPF: Migranţi găsiţi ascunşi într-un autocamion cu anvelope, la Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 72 de cetăţeni străini care încercau să treacă ilegal în Ungaria, ascunşi într-un autocamion încărcat cu anvelope auto.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope auto pentru o societate comercială din Spania, informează Agerpres.

"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 72 de cetăţeni din Bangladesh, India, Pakistan şi Etiopia, ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei", se arată în comunicat.

Tot la Nădlac II, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un ansamblu rutier care transporta lingouri de aluminiu în Slovacia.

"Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre marfa transportată, şase persoane. La cercetări, colegii noştri au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Bangladesh, India, Sudan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 19 şi 39 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră şi intenţionau să ajungă în mod fraudulos în Spaţiul Schengen", precizează reprezentanţii ITPF Oradea.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.