Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulia Motoc refuză să fie audiată în Dosarul Erata

iulia motoc

Iulia Motoc, fost judecător CCR, în prezent judecător la CEDO, a fost citată de procurori pentru a fi audiată ca martor în Dosarul "Erata", însă aceasta a refuzat să se prezinte pentru a da declaraţii, transmite România TV. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție i-au audiat, până acum, în Dosarul "Erata", pe judecătorii CCR care au semnat în 2012 hotărârea cu privire la organizarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu.

Iulia Motoc, judecător CCR la acea vreme, a fost şi ea citată de procurori, însă aceasta a refuzat să se prezinte la audieri.

Potrivit unor surse judiciare citate de România TV, Iulia Motoc a trimis la Parchet un document în care spune că beneficiază, în calitate de judecător CEDO, de imunitate şi nu poate da declaraţii.

Conform surselor citate, procurorul general a decis să trimită o adresă la CEDO şi aşteaptă un răspuns dacă, într-adevăr, Iulia Motoc beneficiază de imunitate şi dacă este nevoie de un aviz pentru ca aceasta să dea declaraţii în dosarul de la Parchet.

Procurorii Parchetului General au redeschis un dosar în care investighează modul în care judecătorii Curții Constituționale au emis în anul 2012 o decizie privind organizarea referendumului pentru demiterea fostului președinte Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.