Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulia Motoc şi preşedintele CEDO, la Parchetul General chiar înainte de audierea lui Kovesi

iulia motoc

Judecătoarea Iulia Motoc, reprezentanta României la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) şi preşedintele CEDO, Guido Raimondi, se vor afla joi, 7 martie, de la ora 10.00, la Parchetul General.

Pe lângă o întâlnire cu Augustin Lazăr, cei doi vor susţine o conferinţă cu procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

CITESTE SI: Fructele care previn cancerul. Bogate în vitamine, te păzesc și de virusuri

Vizita celor doi la Parchetul General are loc cu doar două ore înainte de audierea Laurei Codruţa Kovesi la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Iulia Motoc a efectuat în ultimii doi ani mai multe vizite în România alături de colegi de la CEDO. Potrivit unor surse din cadrul instituţiei europene, Motoc se află într-o campanie de autopromovare, ţinta fiind funcţia de preşedinte de secţie.

Laura Codruța Kovesi a atacat la CEDO decizia prin care a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA, plângerea fiind depusă în luna decembrie a anului 2018. În plângere se arată că au fost atacate drepturile omului.

Potrivit unor surse judiciare, Iulia Motoc, judecătoarea desemnată de România la CEDO, s-a aflat pe 15 noiembrie, la sediul Parchetului General. Printre persoanele pe care aceasta le-a vizitat s-a aflat şi Laura Coruţa Kovesi, fosta şefă a DNA, în prezent delegată la PÎCCJ. La scurt timp, Kovesi a atacat la CEDO decizia de revocare, chiar dacă gestul a venit la cinci luni de la decretul preşedintelui Iohannis, şase luni de la decizia CCR.

CITEŞTE ŞI: Dezvăluiri din viaţa Andreei Esca: Ce trucuri a folosit pentru a-l cuceri pe soţul ei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.