Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulia Scântei a fost aleasă judecător la CCR în locul Monei Pivniceru

Inquam Photos / George Calin
Iulia Scântei

Senatul a decis ca Iulia Scântei (propunerea PNL) să fie judecător la CCR în locul Monei Pivniceru pentru un mandat de 9 ani. În momentul de față Scântei este senator PNL și președinte al Comisiei Juridice din Senat.

Scântei a fost aleasă cu 76 de voturi „pentru”, 34 de voturi fiind „contra”.

Pentru Peter Kovacs (fost senator UDMR propus de USR) au fost 22 de voturi „pentru” și 88 „contra”.

Pentru Radu Ghidău (fost deputat PNŢCD - propus de AUR.) au fost 12 voturi „pentru” și 98 „contra”.

„Vă mulțumesc pentru votul dumneavoastră de astăzi, un vot onorant și un vot care mă obligă. Mă obligă să continui ceea ce am făcut vreme de șase ani, să apăr drepturi și libertăți aici, în Senatul României, cu votul ieșenilor acordat în două rânduri, în 2016 și în 2020. De data aceasta prin votul dumneavoastră, prin încrederea dumneavoastră și cu sprijinul Partidului Național Liberal, care m-a propus pentru această onorantă funcție de judecător constituțional, îmi voi folosi și voi exercita atribuțiile de judecător constituțional pentru a merge mai departe în ceea ce privește consolidarea democrației constituționale în România, pentru ca România să rămână membru cu drepturi depline parte a lumii libere și a comunității euro-atlantice”, a spus după anunțarea rezultatului Iulia Scântei, informează Mediafax.

Ea a ținut să le mulțumească și ieșenilor, din partea cărora a fost aleasă parlamentar.

„Nu este o încetare a mandatului meu de reprezentativitate pe care ei mi l-au acordat. Voi să îi reprezint și pe ei acolo unde voi fi îmi voi exercita mandatul de judecător constituțional, apărându-le drepturile și libertățile potrivit Constituției, cu bună credință și cu priceperea juridică pe care mi-o cunosc”, a conchis Scântei.

CV

De profesie notar public, Iulia Scântei este membru PNL din 2016 şi a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada 2007-2008, relateaza News.ro.

Din 2008 este Notar public în cadrul Camerei Notarilor Publici Bucureşti şi a deţinut din 2007 până în 2008 funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

În 2007 a fost consilier al ministrului Justiţiei iar în 2006 Consilier la Cancelaria Primului-Ministru, în cadrul Departamentului pentru Lupta Antifraudă – OLAF.

A mai deţinut funcţiile de Consilier juridic regional (Regiunea de Est) - Allianz Tiriac Asigurari S.A. şi Consilier juridic la ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI SA precum şi Preparator universitar, Facultatea de Drept, Universitatea „Petre Andrei”, Iasi.

A absolvit în 2000 cu Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi iar 2007-2008, un Curs postuniversitar în domeniul securităţii şi apărării naţionale, Colegiul Naţional de Apărare. Mai are o Diplomă de Master - Scoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Bucureşti şi a obsolvit şi un Curs de specializare in dreptul asigurarilor - Institutul Naţional de Asigurări, Bucureşti.

Curtea Constituţională este compusă din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Dintre aceştia, trei sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de preşedintele României. Curtea se înnoieşte cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.