Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulian Cristache: 'Nu ne dorim o școală online. La învăţământul primar nu ai cum să-i înveţi pe elevi să scrie online'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală sala de clasa

Se fac scenarii pentru anul şcolar care va începe în toamnă. Guvernul împreună cu părinţii discută mai multe variante, inclusiv una nedorită, şi anume învăţământ exclusiv online. Nici profesorii, dar nici elevii nu sunt pregătiţi pentru acest scenariu. Cel mai probabil, va fi un sistem combinat între prezenţa fizică a elevilor la clasă şi predarea online. Totul depinde, însă, de evoluţia epidemiei, stiri.tvr.ro.

Revenirea la școală a tuturor elevilor ar presupune un număr mai mic de copii la clasă, deci mai multe spații școlare. Nu ştim dacă ele şi există în realitate.

Sistemul combinat presupune împărțirea elevilor pe grupe şi alternarea orelor - două săptămâni online și două la clasă.

Iar scenariul de școală exclusiv online ar însemna ca toți elevii și profesorii să aibă măcar un smartphone sau tabletă, dar ce ne facem cu accesul la internet care lipseşte în multe zone rurale?.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

La școala Titu Maiorescu din Capitală, profesorii şi-ar dori să fie lăsaţi să-şi conceapă propria procedură, cu elevi împărţiţi în trei schimburi.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei refuză orice comentarii. Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi este cea care a pus pe hârtie cele trei scenarii pentru redeschiderea școlilor.

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți: “Nu ne dorim o școală online. Ştiu că sunt tot felul de discuţii, dar vorbim de un altfel de educaţie. La învaţamântul primar nu ai cum să-i înveţi pe elevi să scrie online”.

Teoretic, Ministerul Educației va asigura "la cerere" fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă conectate la internet pentru educația online. Practic, licitația nu s-a făcut până acum şi sunt şanse mici ca tabletele să existe din septembrie. Ministrul Sănătăţii spune că, deocamdată, la nivelul Guvernului se discută propuneri.

Autoritățile dau asigurări că vor fi precaute în deciziile pe care le vor lua, astfel încât elevii și cadrele didactice să nu fie puse în pericol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.