Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iulian Dumitrescu a primit undă verde pentru a candida la CJ Prahova

Inquam Photos / Octav Ganea
iulian dumitrescu dna

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au menţinut decizia Tribunalului Prahova de respingere a contestaţiei înaintate de PSD Prahova la decizia Biroului Electoral Judeţean Prahova de admitere a candidaturii lui Iulian Dumitrescu la şefia CJ Prahova. Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă, informează News.ro.

PSD Prahova a contestat, la Tribunalul Prahova, candidatura liderului liberal Iulian Dumitrescu pentru un al doilea mandat la şefia CJ Prahova, invocând faptul că acesta este inculpat pentru corupţie.

”PSD Prahova îşi exprimă speranţa că magistraţii Curţii de Apel Ploieşti vor decide, luând în calcul considerentele prezentate în contestaţie, admiterea apelului şi anularea hotărârii privind admiterea candidaturii lui Iulian Dumitrescu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova”, transmitea, marţi după-amiază, PSD Prahova, înaintea deciziei instanţei.

Social democraţii argumentau că hotărârea prin care Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 31 Prahova admite candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova ”a fost adoptată cu încălcarea dispoziţiilor statutare ale Partidului Naţional Liberal, candidatura lui Iulian Dumitrescu fiind depusă fără o analiză preliminară şi fără a exista o validare din partea Biroului Politic Naţional al PNL”.

”De asemenea, hotărârea BEJ Prahova menţionată anterior a fost adoptată cu încălcarea dispoziţiilor legale, având în vedere că Iulian Dumitrescu se află sub măsura preventivă a controlului judiciar, instituită de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. O candidatură la conducerea Consiliului Judeţean Prahova nu poate fi legală în situaţia unei persoane cercetate penal pentru luare de mită şi fals în declaraţii, cunoscut fiind că Iulian Dumitrescu are interdicţia de a ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Astfel, candidatura devine formală şi lipsită de conţinut, persoana nominalizată de PNL Prahova aflându-se în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia”, susţineau social-democraţii prahoveni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.