Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iuliana Pănescu, Premier Energy: `în viitor, putem să convertim o mare parte din rețeaua noastră din gaz în hidrogen`

Premier Energy
Iuliana Pănescu

În contextul în care avansul tehnologic va permite și în viitorul nu foarte îndepărtat vor putea fi folosite alte surse alternative  la gaze, putem converti o mare parte din rețeaua noastră din gaz în hidrogen, a dezvăluit Iuliana Pănescu, Head of Treasury al Premier Energy, jucător important pe piața de distribuție și furnizare de gaze naturale din România, în cadrul evenimentului ”Forumul Pieței de Capital 2021.

Cu un avans accelerat al afacerii în ultimii ani, deși mai puțin cunoscută comparativ cu cei doi pioni ai duopolului E.ON-Engie din piața de profil, compania Premier Energy a devenit unul din grupurile de infrastructură energetică (distribuție și furnizare electricitate și gaze naturale) cu unul din cele mai rapide ritmuri de creștere din Europa de Sud-Est - este al treilea cel mai mare distribuitor de gaze naturale și în top 5 furnizori de gaze naturale din România. Compania este și market leader pe distribuție și electricitate în Republica Moldova, fiind controlat prin vehiculul de achiziții al EMMA Capital, fondat de omul de afaceri ceh, Jiří Šmejc. Šmejc este fost partener de business al lui Petr Kellner, considerat cel mai puternic afacerist din Europa Centrală și de Est de după 1989, fondator și acționar majoritar (98,93%) al Grupului PPF, decedat în această primăvară în urma unui accident de elicopter.

Iar în noul context internațional, se concentrează pe Pactul Verde – “credem că a venit momentul să ne concentrăm pe Green Deal și să încercăm să adăugăm şi o componentă de producție de energie din surse regenerabile. Practic, acest lucru ar însemna integrarea noastră pe verticală, avem identificate deja câteva target-uri - “sunt câteva proiecte din sfera de regenerabile care ne-au atras atenția ca fiind potențiale în a ne extinde platforma de energie de tip “one-stop” în zona verde”.

Pe lângă zona de energie verde, Premier Energy, cu un portofoliu de furnizare de aproximativ 100.000 de clienți, anunță investiții consistente și în dezvoltarea rețelei de gaze naturale. În ceea ce priveşte finanţarea, ”toate proiectele pe care le- am avut până acum le-am finanțat din capitalul propriu, din profitul reinvestit sau  din finanțări bancare. Ne bucurăm de un parteneriat solid cu trei finanțatori din piața locală, care ne susțin şi au fost alături de noi în toate demersurile de dezvoltare.”

CINE SUNT CEI DE LA PREMIER ENERGY

Prezentă în România de aproximativ 10 ani, Premier Energy Group este unul dintre cele mai dinamice grupuri Europa Centrală și de Sud Est.  A ajuns în România la peste 80 de concesiuni în calitate de distribuitor, iar din acestea circa 20% sunt greenfield.
De spus și că România și Moldova nu sunt singurele investiții ale EMMA Capital care are investiții și în alte sectoare în Europa și Asia - una dintre cele mai importante este Home Credit,  lider de consumer finance și banking în opt din cele nouă piețe în care activează  și cu active brute totale de circa 14,5 miliarde de euro.

O alta deținere a EMMA Capital este Super Sport în Croația, este al doilea domeniu de interes pe lângă energie, adică pariuri sportive și jocuri online. Acolo Super Sport este lider de piață, cu undeva la 50% cotă de piață, cu aproximativ 75% din venituri generate de zona online.

Pe lîngă interesele în energie în Europa Centrală și de Sud Est, consumer finance, banking si pariuri sportive/jocuri online, interesele EMMA Capital - generează azi un capital de aproximativ 1 miliard de euro -  mai sunt și zona de farma, fertilizare in vitro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.