Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iureș pentru Pescobar: Locația din Timișoara, închisă după ce s-a găsit pește expirat

peste expirat taverna racilor timisoara

E efectiv tăvălug pentru locațiile Taverna Racilor din toată țara. Locația din Timișoara a fost și ea închisă. Inspectorii ANPC au descins și în Capitala Banatului, acolo unde au găsit mâncare neconformă, morcovi stricați și pește ținut în condiții improprii, la fel ca în celelalte locații din țară verificate.

Până acum, locațiile din Herăstrău și Snagov au fost închise. A fost doar o chestiune de timp ca locația din Timișoara să fie și ea închisă, după ce inspectorii ANPC au găsit aici pește expirat  de mai multe zile..

Iată informarea completă emisă de ANPC:

SC NEDSEA SRL - Restaurant Taverna Racilor punct de lucru Iulius Mall Timisoara, control operativ

Abateri: operatorul economic funcționează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale.

Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023.

Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice.

Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut.

Au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale:

1Avertisment

1 amendă contravențională în cuantum de15.000 lei

Măsuri dispuse:

-Oprire temporară a serviciilor pană la remediere - Oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.