Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOC în lumea muzicii folk: Celebrul interpret Iurie Sadovnic s-a sinucis/ VIDEO

basilica.ro
lumanare mana credinta maini

Doliu în lumea muzicii folk. Faimosul interpret Iurie Sadovnic a murit, după ce și-a tras un glonț în cap. Informația a fost confirmată pentru Știri.md de către ofițerul de presă al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati.

Incidentul a avut loc în apartamentul din sectorul Botanica al Capitalei în care locuia interpretul cu soția lui. Potrivit Poliției, apelul a fost înregistrat la ora 14:21.

Soția acestuia l-a lăsat de unul singur acasă și a plecat. La întoarcere, aceasta l-a găsit mort. Potrivit oamenilor legii, interpretul și-a tras un glonț în cap dintr-o armă pe care o deținea legal.

Urme de moarte violentă nu au fost depistate, cu excepția celei de la împușcătură. Pe cazul dat a fost pornită un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Iurie Sadovnic a fost un muzician și cântăreț de muzică ușoară și folk din Republica Moldova. Este bine-cunoscut pentru stilul său de interpretare în care pune accentul pe chitară.

A activat ca solist al formațiilor vocal-instrumentale „Haiducii din Susleni”, formația „Haiducii” a Institutului de Arte (1968—1973), formația „Sonor” (1973—1976), formația de jazz din Nikolaev (în perioada serviciului militar, 1970—1972), „Contemporanul” (1977-1978) și „Bucuria” (1979-1982) ale Filarmonicii din Chișinău.

În 1983 a fondat formația „Legenda”, care a activat până în 1993. Fost membru PCUS. În 1999 a lansat volumul de poezie „Am să plec în Codru verde”.

A fost distins cu titlul de Artist emerit al RSSM (1984), cu Medalia „Meritul Civic” (1993), cu medalia „Mihai Eminescu” (2000) și cu titlul de Artist al Poporului al Republicii Moldova (2011) și Ordinul Republicii (2015).

Iurie Sadovnic s-a stins la vârsta de 69 de ani, pe 7 iunie, după amiază.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.