Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ivan contesta decizia luata de PSD in privinta sa si a echipei sale de la sectorul 1

Ivan-activisti.ro

Europarlamentarul Cătălin Ivan a remis luni Conducerii centrale a PSD o contestatie privind dizolvarea conducerii PSD Sector 1 al carui presedinte era. El considera buziva masura luata de PSD.

Fostul președinte al organizației PSD Sector 1 a adus în atenția conducerii faptul că motivele prin care s-a argumentat această decizie din cadrul Comitetului Executiv Național din 13 ianuarie sunt neîntemeiate și incalca Statutul PSD.

”Decizia de dizolvare a conducerii organizației PSD Sector 1 este fără precedent prin modul complet nedemocratic și ilegal prin care s-a dat curs propunerii doamnei Ecaterina Andronescu, președintă a organizației PSD București. Începând de la invocarea unei decizii de acum un an (de înlocuire a unor președinți de organizații locale – n.a.) și până la acuze nesusținute de cifre vizavi de rezultatele la alegerile europarlamentare și prezidențiale, aceste motive chiar nu stau în picioare” a afirmat europarlamentarul Cătălin Ivan.

Cu privire la primul motiv invocat de conducerea PSD, de numire a unor președinți interimari de organizații locale la PSD Sector 1, europarlamentarul Cătălin Ivan a explicat că ”din momentul acestor schimbări a mai existat încă o conferință statutară la sector, validată de liderii conducerii centrale și de la București. Atunci nu s-a pomenit nici un cuvânt despre vreo nemulțumire în acest sens. E complet tardiv să vii cu astfel de argumente după un an și jumătate!”.

Al doilea motiv invocat pentru dizolvarea totală a conducerii PSD Sector 1 a fost cu privire la rezultatele slabe ale organizației în cadrul alegerilor europarlamentare și prezidențiale. Conform datelor statistice, la alegerile Europarlamentare din 2009, PSD a obținut un număr de 11.225 voturi la nivelul Sectorului 1, iar la alegerile Europarlamentare din 2014 au fost obținute 18.346 voturi. Acest lucru înseamnă o creștere de 7.121 voturi, arata Catalin Ivan intr-un comunicat de presa.

La alegerile Prezidențiale din 2009, în turul 1, PSD a obținut 28.240 voturi la nivel de Sector, iar în turul 1, la alegerile din 2014 s-au obținut 34.081 voturi, ceea ce înseamnă o creștere de 5.841 voturi.

”Acest argument al rezultatelor este cu atât mai mult contestat de cifrele statistice! Din cele 47 de organizații similare din țară, municipii reședințe de județ sau sectoare, 15 din ele au avut rezultate mai slabe decat cele de la Sectorul 1, iar 12 se află exact în aceeași situație. Din toate organizațiile, la prezidențialele din acest an, doar 7 au crescut de la un tur la altul cu peste 10 procente, printre acestea aflându-se și PSD Sector 1. Dacă motivul ar fi unul real, atunci ar trebui desființate toate celelalte organizații!” a afirmat Cătălin Ivan, fostul președinte al PSD Sector 1.

”Am depus astăzi contestația oficială la sediul central al partidului. Cerem o analiză mai atentă a deciziei din 13 ianuarie având în vedere raportul nostru de activitate de când am preluat alături de o întreagă echipă conducerea Sectorului 1. Mai mult, există și un raport de audit făcut la sector chiar de conducerea partidului față de vechea conducere, în frunte cu Dan Tudorache. Atunci s-a decis că rezultatele dezastroase impun o schimbare. Acum aceiași oameni revin la sector” a conchis europarlamentarul PSD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.