Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Învățăturile IPS Calinic despre alcool: Este o diferență enormă între a te îmbăta și a gusta un păhăruț

ziarulrezist.ro
calinic argeseanul

Este o diferență enormă, între a te îmbăta și a gusta un păhăruț, până la două - postează arhiepiscopul de Argeş şi Muscel, IPS Calinic, potrivit Mediafax.

„Ne întreabă Sfântul Vasile cel Mare: <Știi oare cine este Cel pe Care ai să-L primești când te împărtășești? Este Cel Care ne-a făgăduit: Eu și Tatăl Meu vom veni la el și la el vom locui> (Ioan 14, 23). Pentru ce I-o iei înainte cu beția și închizi intrarea Stăpânului? Pentru ce îndemni pe dușman să ocupe mai dinainte intrările tale? Beția nu primește pe Domnul; beția alungă Duhul Sfânt. Fumul alungă albinele, iar beția, alungă harurile duhovnicești”, arată IPS Calinic.

„Sfântul Vasile cel Mare, nu știu, doar presupun, că a gustat și el un pahar cu vin, știind că este un medicament pentru stomac, cum sfătuia și îndemna Sfântul Apostol Pavel, pe ucenicul său, Timotei, care era bolnav de stomac. Zice să ia un pahar cu vin pentru . Iată că vinul este un medicament și o bucurie, că zice Scriptura: „vinul veselește inima omului”. Așadar, Sfântul Vasile cel Mare combate în cuvântul său: <Împotriva celor care se îmbată>, nu împotriva celor care servesc un pahar cu vin. Este o diferență enormă, între a te îmbăta și a gusta un păhăruț, până la două”, adaugă arhiepiscopul Calinic al Argeşului.

IPS Calinic face referire și la proverbele românești: „bea un pahar! Apoi, după ce pui bază la stomac (adică guști ceva), bea și pe al doilea, iar când vine vorba de al treilea, varsă-l jos! Ce înțelepciune la români! Măsura în toate! Cred că postul este să fii măsurat la gură, stomac, vorbele să se micșoreze, distracțiile la fel și să nu ne pierdem timpul cu nimicuri!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.