Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IZ de SCANDAL: Marea Britanie ACUZĂ că hackeri susținuți de Rusia vor să fure rețeta vaccinului anti-coronavirus

S4C
boom

Ar putea fi un scandal diplomatic major. Marea Britanie acuză Rusia că încearcă să fure rețeta vaccinului anti-coronavirus.

Hackeri susţinuţi de statul rus încearcă să fure cercetări referitoare la vaccinuri şi tratamente pentru Covid-19 de la instituţii academice şi farmaceutice din toată lumea, a anunţat joi National Cyber Security Centre (NCSC) din Marea Britanie, transmite Reuters.

Un comunicat comun al Marii Britanii, Statelor Unite şi Canadei a atribuit atacurile grupului APT29, cunoscut şi sub numele de ‘Cozy Bear’, despre care afirmă că aproape sigur operează în cadrul serviciilor ruse de spionaj, conform News.ro.

Citește și: Informație EXPLOZIVĂ: un bărbat prezentat ca MORT după ce a REFUZAT să se interneze de COVID-19 a decedat de infarct

”Condamnăm aceste atacuri josnice împotriva celor care desfăoară o activitate vitală pentru a combate pandemia de coronavirus”, a declarat directorul pentru operaţiuni al NCSC, Paul Chichester.

Agenţia rusă RIA l-a citat pe purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, afirmând că Kremlinul respinge acuzaţiile Londrei, despre care a spus că nu sunt susţinute de dovezile corespunzătoare.

Într-un anunţ separat, Marea Britanie a acuzat ”actorii ruşi” că au încercat să intervină în alegerile din 2019, încercând să răspândească online documente. Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că aceste acuzaţii sunt ”neclare şi contradictorii”.

Săptămâna viitoare, Marea Britanie urmează să publice un raport mult-aşteptat asupra influenţei ruseşti în politica britanică.

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a declarat că este ”complet inacceptabil” ca serviciile de informaţii ruse să vizeze activităţile referitoare la pandemie.

”În timp ce alţii îşi urmăresc interesele egoiste cu un comportament nechibzuit, Marea Britanie şi aliaţii săi continuă munca grea de a găsi un vaccin şi de a proteja sănătatea globală”, a afirmat acesta într-un comunicat. Ministrul a spus că Marea Britanie va colabora cu aliaţii săi pentru ca făptaţii să fie traşi la răspundere.

NCSC a declarat că atacurile grupului au continuat şi au folosit o varietate de instrumente şi tehnici, inclusiv spear-phishing şi malware personalizate.

"APT29 va continua probabil să vizeze organizaţiile implicate în cercetarea şi dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19, deoarece încearcă să răspundă la întrebări suplimentare referitoare la pandemie", se arată în declaraţia NCSC.

Autorităţile canadiene au declarat că atacurile împiedică eforturile de răspuns şi că riscurile pentru organizaţiile de sănătate sunt crescute. Serviciile de informaţii ale Canadei şi centrul de ameninţare cibernetică au sfătuit instituţiile să ia măsuri pentru a se proteja.

Marea Britanie şi Statele Unite au declarat, în luna mai, că reţelele de hackeri vizează organizaţiile naţionale şi internaţionale care lucrează la măsuri împotriva pandemiei. Dar astfel de atacuri nu au fost anterior conectate explicit la statul rus.

Grupul Cozy Bear, asociat guvernului rus, este suspectat că a atacat Partidul Democrat înainte de alegerile din 2016 din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.