Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IZBUCNIRE CIUDATĂ în PSD Niculae Bădălău, despre eșecul referendumului: Întrebarea era ciudată, timpul frumos...

Inquam Photos / Octav Ganea
niculae badalau

Social democratul Niculae Bădălău încearcă să găsească explicații pentru absenteismul major de la urne, în cadrul referendumului pentru familie, spunând că întrebarea adresată românilor era ciudată, iar vremea frumoasă. Bădălău nu crede că e nevoie de analiză în PSD, scrie Mediafax.

"Nu e un eșec. Noi ca lideri, sau eu cel puțin, am declarat că voi vota pentru că respect familie și partea creștinească, dar vreau să vă spun că Partidul Social Democrat nu au fost angrenate în această acțiune. Eu m-m implicat mergând cu familia la vot. Dacă e să analizăm cauzele, întrebarea mi s-a părut puțin ciudată, publicitate puțină, asta a fost cauza de a ne confrunta cu puțin oameni. Până la urmă, la vot trebuia să spunem acolo dacă suntem de acord sau nu. Nu cred că e o politizare, nu cred că biserica are de suferit", a declarat Niculae Bădălău.

Acesta a mai spus că absenteismul nu este un semnal privind distanțarea dintre mediul politic și cetățeni, deoarece clasa politică îi reprezintă pe oameni.

"Cred că au fost alte cauze, timpul frumos, nu i-a interesat pe oameni. Subiectul nu a fost atât de interesant, dar trebuia supus referendumului. (...) Nu are ce căuta o analiză în PSD legat de acest referendum. Avem tendința să politizăm și nu e un lucru bun", a mai spus Bădălău.

Biroul Electoral Central a anunțat prezența la vot la închiderea urnelor, după două zile de scrutin, în cadrul referendumului pentru familie, aceasta fiind de 20,41%.

Citește și: Ședință de ULTIMĂ ORĂ în PSD: Liviu Dragnea a chemat deputații la discuții UPDATE Decizia CHEIE luată .

 

Drept urmare, referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflați pe listele electorale permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.