Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Atrocitățile' de lângă Izium, condamnate în 'termenii cei mai puternici' de UE: 'Rusia și toți cei implicați trebuie trași la răspundere'

cimitir izium

UE este "profund şocată" de descoperirea a sute de cadavre îngropate sumar lângă Izium în Ucraina şi "condamnă aceste atrocităţi în termenii cei mai puternici", a declarat vineri şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, citat de France Presse, informează Agerpres.

"Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a lăsat o urmă de sânge şi distrugere (...). Rusia, liderii săi politici şi toţi cei implicaţi în încălcările continue ale dreptului internaţional şi ale dreptului umanitar internaţional în Ucraina trebuie traşi la răspundere", a estimat el într-un comunicat.

"UE sprijină toate eforturile în acest sens", a subliniat el.

"Mii de civili au fost deja asasinaţi, mulţi alţii au fost torturaţi, hărţuiţi, agresaţi sexual, răpiţi sau strămutaţi forţat. Acest comportament inuman al forţelor ruse (...) trebuie să înceteze imediat", a mai spus Borrell.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri că "peste 400 de cadavre" au fost găsite într-un loc de înmormântare în masă lângă Izium, un oraş recent recucerit de la ruşi de armata ucraineană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.