Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Izvorul cu ape tămăduitoare de la Mănăstirea Izbuc a țâșnit din nou la suprafață de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Părinții de la Mănăstirea Izbuc au anunțat luni pe Facebook că izvorul cu ape tămăduitoare din incinta acesteia a reapărut la suprafață de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Ziua de cinstire a Sfintei Cuvioase Parascheva cea mult folositoare a fost o zi binecuvântată pentru obștea Mănăstirii Izbuc, dar și pentru pelerinii veniți la sfintele slujbe”, au scris părinții mănăstirii, potrivit basilica.ro.

Citește și: De la SRI, în Parlament - Consilierul lui Hellvig, loc eligibil pe listele PNL, după 'executarea' lui Petrache

Biserica mănăstirii, sfințită de Părintele Patriarh Daniel în urmă cu exact o lună. Foto: Facebook / Mănăstirea Izbuc

„Izvorul Maicii Domnului a început să-și reverse apa sfințitoare, mângâiere pentru cei credincioși, împovărați și suferinzi care au dorit să o cinstească pe Sfânta Cuvioasă Parascheva la Sfânta Mănăstire. Preacuvioasă Maică Parascheva, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!”, au adăugat ei.

Printre credincioșii care s-au închinat de Sfânta Parascheva în noua biserică a mănăstirii, sfințită luna trecută de Părintele Patriarh Daniel, a fost și Tanti Lenuța din Chinteni, „bunica” din videoclipurile vlogger-ului Mircea Bravo.

Arhim. Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc și exarhul mănăstirilor din Episcopia Oradiei, și Tanti Lenuța Moldovan din Chinteni, de sărbătoarea Sf. Parascheva la Mănăstirea Izbuc. Foto: Facebook / Mănăstirea Izbuc

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: Epidemia a fost ținută sub control până a intervenit politicul / VIDEO

Numele mănăstirii vine de la izvorul unic în Europa, declarat monument al naturii încă dinainte de anul 1989. Acesta izbucnește la suprafață doar la anumite intervale: uneori doar pentru câteva zile, alteori timp de luni sau chiar ani.

Izvorul de la Mănăstirea Izbuc. Foto: Facebook / Mănăstirea Izbuc

Anul trecut, izvorul a țâșnit la suprafață de sărbătoarea Sf. Ilie, 20 iulie 2019, iar anul acesta în ziua de vineri a primei săptămâni din Postul Mare, 6 martie 2020.

Apa izvorului are puteri vindecătoare, mărturie stând numeroasele declarații lăsate de pelerini în Cartea de Aur a Mănăstirii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.