Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEZVĂLUIRI CUTREMURĂTOARE J. K. Rowling, autoarea seriei 'Harry Potter', spune că a fost VIOLATĂ

gettyimages.com
J K Rowling

Scriitoarea J. K. Rowling a dezvăluit că a fost victimă a violenţei domestice şi a unor abuzuri sexuale în tinereţe. Experienţele i-au modelat gândirea şi au creat contextul pentru o serie de declaraţii recente ale sale calificate drept transfobe.

Comentând un articol din presă, Rowling a ironizat expresia „persoane care au menstruaţie" folosită în limbajul non-gender. Mulţi au considerat că scriitoarea sugerează că doar persoanele care au menstruaţie sunt femei. Staruri ca Daniel Radcliffe, Sarah Paulson, Jameela Jamil şi Jonathan Van Ness au criticat-o pentru că nu ar fi ţinut cont de existenţa transsexualilor şi trangenderilor care se identifică drept femei şi care totuşi nu au menstruaţie, scrie mediafax.ro.

Citește și: Traian Băsescu s-a trezit cu plângere penală, după semnalul apocaliptic dat Poliției și Jandarmeriei

Autoarea a revenit spunând, printre altele, că, deşi crede că transsexualii au nevoie şi merită protecţie având în vedere rata mare de victime ale violenţelor sexuale şi domestice, nu este de acord ca transgenderii care nu au făcut terapie hormonală sau o operaţie de schimbare a sexului să aibă acces în spaţii dedicate femeilor, precum băi sau vestiare, pentru că gestul ar lăsa loc de abuzuri.

O propunere privind certificate de confirmare a genului făcută în Scoţia le-ar permite persoanelor transgender să îşi modifice sexul în certificatul de naştere doar pe baza modului în care se identifică, nu şi a rapoartelor medicale şi psihiatrice.

Citește și: Marcel Vela reacționează la punerea sub control judiciar a vlogger-ului Colo: Doresc să trag un mare semnal de alarmă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.