Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jack Dorsey, fondatorul Twitter: Diem a fost o pierdere de timp, Meta ar fi trebuit să se concentreze pe BTC

Inc.com
jack dorsey

Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a spus că proiectul eșuat de criptomonedă Diem al Meta a fost „efort și timp irosit” și ar fi trebuit să-și concentreze eforturile pe „a face bitcoin mai accesibil pentru toată lumea”, conform cointelegraph.com.

CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor , l-a intervievat marți pe Dorsey la conferința „Bitcoin pentru corporații 2022” a companiei sale despre cum ar putea corporațiile să integreze și să utilizeze Bitcoin (BTC).

Dorsey a spus că, deși Facebook a început probabil Diem din „motivele corecte”, ar fi trebuit să folosească un protocol deschis precum Bitcoin în loc să încerce să-și creeze propria monedă.

„Toată chestia asta cu Balanța și apoi Diem, cred că există o mulțime de lecții acolo”, i-a spus Dorsey lui Saylor. „Sper că au învățat multe, dar cred că a fost mult efort și timp pierdut.”

Critica lui la adresa celui mai popular și de succes omologul social al Twitter nu ar trebui, probabil, să fie o surpriză. De când și-a renunțat din funcția de CEO Twitter în noiembrie anul trecut, Dorsey a spus clar că intenționează să facă din Bitcoin punctul central al noii sale companii, Block (cunoscută anterior ca Square.) Block permite utilizatorilor să cumpere Bitcoin prin plăți mobile . serviciu, aplicație Cash .

„Acei doi sau trei ani sau cât de mult a durat ar fi putut fi cheltuiți făcând Bitcoin mai accesibil pentru mai mulți oameni din întreaga lume.”

Dorsey a adăugat că a face BTC mai accesibil ar beneficia și de multe dintre produsele Meta, referindu-se în special la Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp.

„Avem această rețea deschisă chiar acum. Și este utilizabil. Nu este accesibil tuturor, dar este utilizabil. Cu cât îl facem mai ușor, cu atât îl facem mai repede, cu atât îl facem mai accesibil, va îmbunătăți totul. Inclusiv tot ce intenționa Facebook să facă cu Balanța.”

În 2019, Facebook (acum denumită Meta Platforms) a lansat cartea albă pentru Libra, proiectul său mult așteptat de infrastructură financiară bazată pe cripto . Cu toate acestea, în urma unei serii de obstacole de reglementare și de PR-uri proaste care au forțat proiectul să se transforme în Diem în decembrie 2020, în cele din urmă a ajuns la un sfârșit prematur.

Meta a anunțat oficial că va vinde proprietatea intelectuală și alte active ale lui Diem către Silvergate Capital Corporation pe 31 ianuarie 2022 pentru o valoare totală de 182 de milioane de dolari, predând oficial frânghiile ieri, pe 1 februarie.

Pe 12 ianuarie, o actualizare a aplicației Cash a integrat Bitcoin Lightning Network , permițând transferuri BTC mai rapide și mai ieftine folosind protocolul de plăți de nivel doi (L2).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.