Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jackpot de peste 1 miliard de dolari la extragerea de Halloween organizată de loteria americană Powerball

prancentral.com.au
loterie

Jackpotul extragerii organizate în seara de Halloween de loteria americană Powerball a depăşit 1 miliard de dolari şi a devenit unul dintre cele mai mari premii în bani oferite vreodată de una dintre companiile majore ce activează pe piaţa jocurilor de noroc din Statele Unite, informează Reuters.

Dacă o persoană deţine un bilet ce conţine seria de numere selectate la extragerea de luni seară, atunci ea va fi declarată câştigătoare şi va putea să opteze fie pentru a primi suma unică de 497,3 milioane de dolari în numerar, fie pentru a încasa sume anuale de mai multe milioane de dolari de-a lungul unei perioade de 29 de ani, au anunţat reprezentanţii loteriei Powerball, potrivit Agerpres.

Jackpotul de luni seară este al doilea ca valoare din istoria acestei loterii, fiind depăşit doar de premiul de 1,585 de miliarde de dolari din 2016, care a fost împărţit între trei câştigători norocoşi din statele americane California, Tennessee şi Florida.

Marele Premiu de 1 miliard de dolari, care va creşte şi mai mult dacă niciun jucător nu a ghicit numerele desemnate câştigătoare luni seară, reprezintă totodată cel de-al cincilea jackpot ca valoare din istoria tuturor celor cinci loterii majore din Statele Unite.

Biletele pentru extragerea de luni seară au costat 2 dolari.

Câştigătorii trebuie să ghicească toate cele şase numere norocoase, inclusiv numărul special final. Şansele de a câştiga acest jackpot sunt de 1 la 292,2 milioane, au precizat reprezentanţii loteriei americane.

A fost pentru cea de-a şasea oară în istoria loteriei Powerball când jackpotul său a depăşit pragul de 700 de milioane de dolari.

Ultima oară când un jucător a câştigat jackpotul oferit de Powerball s-a întâmplat pe 3 august 2022, când un american din statul Pennsylvania a încasat marele premiu de 206 milioane de dolari. De atunci, 37 de extrageri consecutive s-au încheiat fără a avea un câştigător al marelui premiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.