Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jaf ca-n FILME în Brazilia - Hoți deghizați în polițiști au furat 700 de kilograme de aur în 3 minute

aur lingou

O bandă de hoţi care purtau uniforme de poliţişti a reuşit să fure peste 700 kg de aur în valoare de 32,2 milioane de dolari pe aeroportul din Sao Paulo, relatează media locale, în urma unei lovituri ca-n filme, informează AGERPRES.

Opt oameni mascaţi au pătruns joi în terminalul de marfă în două camionete ca cele ale poliţiei, scriu media locale, citând poliţia.

Atacatorii înarmaţi i-au forţat apoi pe angajaţii aeroportului să încarce aur într-unul dintre autovehicule folosind un motostivuitor, imagini care şi-ar avea locul într-un film despre un jaf de la Hollywood, comentează DPA.

În timpul jafului nu s-au tras focuri de armă, acesta durând circa două minute şi jumătate, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, care au fost difuzate pe site-ul ziarului O Estado de Sao Paulo.

Citește și: DOLIU în PSD - Unul din cei mai INFLUENȚI foști LIDERI s-a stins din viață

Înainte de jaf, hoţii au luat ostatici opt membri ai familiei unui angajat de rang înalt responsabil de logistică pentru a obţine informaţii legate de livrarea aurului, a relatat O Globo.

Aurul urma să fie transportat la Zurich şi New York. Relatările privind cantitatea de aur furată variază între 720 şi 750 kg de aur.

Fuga a implicat schimbarea mai multor maşini de către hoţi, iar aurul furat a fost transportat la un moment dat într-o ambulanţă. Cele două camionete folosite la jaf, care fuseseră modificate pentru a semăna cu cele folosite de poliţia federală, au fost găsite mai târziu într-un depozit aflat la câţiva kilometri de aeroport.

Membrii familiei angajatului care se ocupa de logistică au fost eliberaţi mai târziu nevătămaţi. O operaţiune majoră este în curs pentru prinderea bandei de hoţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.