Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jaf de milioane din bani publici. USR vrea Comisie de anchetă în Parlament în urma neregulilor de la ICI

internet

Deputatul USR Cornel Zainea, în calitate de președinte al Comisiei de IT, va cere înființarea unei Comisii de anchetă în Parlament pentru a investiga cheltuielile făcute de Institutul de Cercetare în Informatică (ICI).

Citește și: Vești bune pentru tineri. Indemnizație de șomaj pentru cei care sunt absolvenți. Există însă o condiție

Potrivit lui Zainea, statul român încasează foarte mulţi bani pentru domeniile de internet ".ro", iar banii sunt administraţi de ICI. În urma unui control, Curtea de Conturi a descoperit "un jaf din bani publici de proporţii nebănuite" la această instituţie, se arată într-un comunicat de presă al USR.

“Conducerea și-a autorepartizat prime de milioane de lei. Le-a numit “adaos de plus de acord direct”. Angajații au cheltuit bani din protocol pentru a-și cumpăra parfumuri. Sau pentru covrigeii, iaurtul și berea de zi cu zi. Au contractat o linie de credit pentru a plăti salarii!?! Fosta Directoare Doina Banciu și-a majorat nelegal remunerația de la 6.691 la 7.793 lei. Au angajat pe funcții vacante temporar, fără concurs, personal propriu care avea deja contract de muncă, dându-le de 2 ori salariul pentru aceeași muncă. Au achiziționat servicii medicale fictive. Și multe, multe altele, cu totaluri de milioane de lei! Un asemenea dezmăț nu poate fi lăsat nepedepsit.”, declară deputatul USR Cornel Zainea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.