Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jaf în stil mare - Cum a fost ’ușurat’ de o sumă colosală al treilea miliardar al lumii

Warren Buffett

Warren Buffett, al treila cel mai bogat om din lume conform ultimelor statistici, a fost jefuit în stil mare, fiind convins să investească 40 de milioane de dolari într-o afacere care nu există scrie adevărul.ro.

Cei care şi-au demonstrat puterea de convingere în faţa miliardarului sunt Jeff şi Pauline Carpoff, deţinătorii companiei DC Solar. Afacerea prezentată lui Buffett era o schemă ponzi unde numeroşi investitori ar fi contribuit cu până la 800 de milioane de dolari, scrie Business Insider. Cu banii proveniţi din fraudă ,cuplul a cumpărat 90 de vehicule de lux printre care se numără şi un Ford Mustang evaluat la 1 mil. de dolari, scrie Business Insider.

Citește și: Ce face acum fiica lui Liviu Dragnea – Lovitura pe care vrea s-o dea Alexandra Dragnea

Potrivit documentelor prezentate de instanţa de judecată, aceştia au realizat achiziţiile între 2011 şi 2018, tot atunci au investit peste 40 mil. de dolari în imobiliare. Printre investiţiile cuplului se numără un conac din Las Vegas, două apartamente situate în apropierea lacului Tahoe şi o casă de vacanţă în Scottsdale. „Negăm total acuzaţiile înainte de FBI conform cărora afacerea DC Solar a reprezentat o schemă de fraudă”, a declarat Malcolm Segal, avocatul cuplului Carpoff. Anchetatorii federali s-au folosit de tranzacţiile bancare ale cuplului Carpoff şi de modelele automobilelor achiziţionate pentru a stabili sumele cheltuite de acesta.

Printre cele mai scumpe achiziţii ale escrocilor se numără un automobil Plymouth Road Runner din 1969, estimat la 325,800 mii de dolari, un Jaguar XK din 2014 în valoare de 195.521 mii de dolari şi un Ford Mustang GT 500 Super Snake, estimat la 1 mil. dolari.

Citește și: Silviu Mănăstire dezvăluie cum și-au încasat ‘șmecheri de la USR’ bani de la stat! Cazul președintelui care ‘își căpușează partidul’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.